Kako je videti prvo srečanje?

Prvo srečanje lahko poteka na več načinov. Spletna srečanja se ne razlikujejo od osebnih, razen tega, da potekajo prek računalnika.

Postavljanje pričakovanj

Običajno terapevt na začetku vpraša, s čim prihajate, kaj vas moti ali kaj pričakujete od njegove pomoči. Od vas je odvisno, koliko mu boste povedali, pomembno je, da se počutite varno. Glede na to, se razvije naslednja faza terapije. Včasih je tema jasna že od začetka in terapija se začne razvijati že v prvi uri. Včasih stranka pride z razmeroma zapletenim vprašanjem in terapevt potrebuje več časa, da oceni, v katero smer se bo razvijal. Nekateri terapevti sprašujejo o zgodovini problema, družinskem ozadju in drugih pomembnih vprašanjih. To je odvisno tudi od terapevtskega okvira.

Postavljanje pričakovanj

Že po prvem srečanju se lahko počutite bolje

Vsakdo terapijo doživlja drugače, vendar pogosto že prvo srečanje zelo pomaga. Od vas je odvisno, koliko boste povedali, pomembno je, da se počutite udobno. Terapija je “o ljudeh”, zato je pomembno, da sta klient in terapevt prepričana, da lahko in želita sodelovati ter da sta si primerna partnerja. Del prvega srečanja je dogovor o tem, s čim se boste ukvarjali, kako pogosto ali kako dolgo. In če niste prepričani, da je terapevt primeren za vas, si vzemite čas in se ne silite v nadaljevanje. Lahko pa poskusite tudi z drugim terapevtom.

prva seja
Ni potrebno, da ste sami

Včasih je najtežje odpustiti

TERAPEVT

Priporočimo tri idealne terapevte

Na podlagi 19 vprašanj bomo med vsemi terapevti poiskali terapevte, ki najbolje ustrezajo vašim pričakovanjem in temam.

Na podlagi stvari, o katerih se želite pogovarjati.
Na podlagi vaše nujnosti za terapijo.
Na podlagi vrste terapije, ki vam ustreza.