Načela obdelave osebnih podatkov

Hedepy s.r.o., ID številka: 09206281, davčna številka: CZ09206281, s sedežem na naslovu Sestupná 105/8, 160 00 Praha 6, ki jo zastopata Roman Zámečník in Lukáš Krčil – direktorja, številka bančnega računa: 2801819429/2010, e-pošta: podpora@hedepy.si, vpisana v poslovni register, ki ga vodi Mestno sodišče v Pragi, oddelek C, vložek 332559 (“Hedepy”), obdeluje vaše spodnje podatke za namen zagotavljanja terapevtskih storitev in delovanja spletne strani. Cenimo vaše zaupanje in vse posredovane podatke obdelujemo zaupno.

 

Katere podatke o vas obdelujemo kot upravljavec podatkov?

 • Vaši kontaktni podatki: ime in priimek, telefon in e-pošta;
 • informacije o načinu plačila;
 • informacije o povratnih informacijah in ocenah terapevtov, če jih posredujete;
 • informacije iz sistema rezervacij – datumi srečanj, odpovedi itd.
 • Informacije o vašem obisku našega spletnega mesta v skladu z našim pravilnikom o piškotkih.

V izogib dvomom želimo poudariti, da (a) Hedepy nima dostopa do videosrečanja z vašim terapevtom in od njega ne prejme nobenih informacij o vas, temveč le potrdilo, da je bilo/ni bilo srečanje izvedeno (zato je upravljavec osebnih podatkov, sporočenih med srečanjem, le vaš terapevt); in (b) Hedepy nima dostopa do informacij o vaši plačilni kartici (upravljavec je Commgate Payments a. s.) – mi dobimo le informacije, če plačilo je/ni bilo opravljeno).

Zakaj jih obdelujemo?

Vaše osebne podatke obdelujemo za namene dogovarjanja za srečanja s terapevtom, plačila njegovih/njenih storitev in ugotavljanja kakovosti srečanj, razen če ste ob registraciji zavrnili možnost, da bi vas kontaktirali, ali ste pozneje preklicali svoje soglasje za posredovanje povratnih informacij.

 

Kako dolgo bomo obdelovali vaše osebne podatke?

Podatke o vas bomo v sistemu rezervacij obdelovali le, dokler ste naša stranka. Vaše osebne podatke bomo samodejno izbrisali eno leto po zadnjem srečanju. Seveda jih bomo na zahtevo kadar koli nemudoma izbrisali. V skladu z Zakonom o računovodstvu moramo podatke o preteklih plačilih obdelovati 10 let. Po tem času jih bomo izbrisali.

 

Občutljivi podatki

Kot smo že navedli zgoraj, naše podjetje kot upravljavec ne obdeluje nobenih vaših občutljivih podatkov, tj. informacij o vašem zdravju ali priporočenih srečanjih ali zdravljenju. Odnos med vami in vašim terapevtom je zaupen odnos med vama, zato vse občutljive podatke obdeluje/ sme obdelovati samo vaš terapevt, ki ga zavezuje kodeks Evropskega združenja psihoterapevtov.

Če se s terapevtom odločite za snemanje srečanja, naše podjetje nima in ne bo imelo dostopa do posnetka.

 

Komu posredujemo vaše osebne podatke?

Za zagotavljanje varne povezave z vašim terapevtom uporabljamo storitve družbe Twilio Inc. Naše podjetje je to ameriško podjetje izbralo zaradi njegovih visokih varnostnih sistemov in visokih standardov pri varovanju podatkov, ki so v celoti skladni z uredbo GDPR. S podjetjem Twilio Inc. smo sklenili tako imenovane standardne pogodbene klavzule, ki jih Evropska komisija priporoča kot popolnoma zadostne za zagotovitev enake zaščite osebnih podatkov, kot jo zagotavljajo države Evropske unije.

Poleg tega plačilo za posameznega srečanja, organizira družba Comgate Payments Inc, ki je upravljavec vaših osebnih podatkov in našemu podjetju posreduje le informacijo o tem, ali je bilo plačilo opravljeno/ni bilo opravljeno pravilno. Nam ne posreduje nobenih vaših podatkov, povezanih s plačili.

Priporočamo vam, da se pred včlanitvijo seznanite s pravilnikom o zasebnosti.

Če ste prejeli kupon za srečanje, vam zagotavljamo, da ponudniku kuponov ne posredujemo nobenih vaših osebnih podatkov, temveč le zbirne podatke o skupnem številu srečanj na kupon in skupni nominalni vrednosti unovčenih kuponov.

 

Kako varujemo vaše osebne podatke?

Naše podjetje poudarja zaupnost srečanj in varnost vaših podatkov. Sprejeli smo visoke standarde varnostnih zahtev za sisteme in sodelavce. Glavne med njimi so:

 • Visoki standardi za terapevte in njihovo strokovnost, vključno z zahtevami po varovanju vaših podatkov;
 • Tehnični ukrepi za zavarovanje sistema rezervacij in videokonferenc;
 • Minimalno število obdelanih podatkov in oseb, ki imajo dostop do podatkov;
 • Zaupnost vseh oseb, ki imajo dostop do sistema rezervacij in/ali se ukvarjajo s podporo srečanj.

Kakšne pravice imate?

 1. Kot prvo imate pravico do informacij: lahko nas vprašate, ali in po potrebi katere osebne podatke o vas obdelujemo, ter vse drugo v zvezi z vašimi osebnimi podatki, na kar še niste našli odgovora zgoraj.
 2. Pravica do popravka/dopolnitve: če se je vaš e-poštni naslov, telefon ali ime spremenilo, se obrnite na nas na spodnje kontaktne podatke in z veseljem bomo popravili ali dopolnili vaše kontaktne podatke.
 3. Pravica do ugovora obdelavi: če menite, da vaše osebne podatke obdelujemo v nasprotju z varstvom vaših osebnih podatkov in zakonskimi pogoji za varstvo podatkov, lahko zahtevate pojasnilo, zahtevate, da popravimo stanje, prav tako lahko zahtevate blokiranje vaših osebnih podatkov ali izbris vaših osebnih podatkov. 
 4. Pravica do prenosa: lahko nas zaprosite in poslali vam bomo elektronski izpisek vaših osebnih podatkov.
 5. Pravica do izbrisa: kadar koli lahko zahtevate izbris svojih osebnih podatkov. Z veseljem vam bomo ugodili, razen če obstajajo pravne podlage za nadaljnjo obdelavo, npr. podatki o plačilih zaradi Zakona o računovodstvu.
 6. Pravica do pritožbe:  Če menite, da kljub našim prizadevanjem kršimo zakonodajo o varstvu podatkov, se lahko obrnete na Informacijskega pooblaščenca, https://www.ip-rs.si/, telefon 01 230 97 30, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, Slovenija

Kje lahko uveljavljam te pravice?

Z veseljem smo v stiku z vami in vaše predloge, zahteve ali pritožbe poskušamo obravnavati v najkrajšem možnem času.

Obrnite se na nas na naslov podpora@hedepy.si, ki je naveden na začetku strani. Na voljo smo tudi po telefonu na številki +386 30 513 513 in v spletnem klepetu na naslovu https://hedepy.si/ ob delavnikih od 7. do 22. ure.