Kaj je psihoterapija? In komu je namenjena?

Če razmišljate o psihoterapiji, je vsekakor vredno poskusiti. Ni nujno, da je psihoterapija zadnja možnost za krizne situacije, prav tako kot ne služi le tistim, ki jih pestijo resnejše težave z duševnim zdravjem. Primerna je za vsakogar, ki želi delati na sebi in se bolje razumeti.

Kaj je psihoterapija?

Psihoterapija je zdravljenje s psihološkimi sredstvi, katerega cilj je ublažiti ali odpraviti klientove težave. Posledično se običajno poveča raven samozavedanja, samosprejemanja, samouresničevanja in samospoštovanja. Psihoterapija nam lahko pomaga pridobiti širši pogled nase, ozavestiti ustaljene vzorce razmišljanja in vedenja, odkriti smisel življenja, doseči višjo kakovost življenja in uresničiti svoj potencial.

 

Nimam resnih težav, ali je terapija sploh smiselna zame?

Psihoterapija ni namenjena le zdravljenju hudih duševnih motenj. Je priložnost, da bolje spoznamo sebe, razumemo dinamiko v naših odnosih in razvijemo svoje potenciale, da bi lahko živeli zdravo in izpolnjujoče življenje.

 

Počutim se zelo slabo, potrebujem pomoč, je Hedepy primeren zame?

Če se ne počutite dobro, nima smisla čakati, čim prej se pogovorite s psihoterapevtom. Zaradi spletnega okolja imate dostop do psihoterapevtov iz vse Slovenije in se lahko zelo hitro dogovorite za termin.

Če menite, da potrebujete takojšnjo pomoč (npr. ste v stanju, ko bi lahko ogrozili sebe ali druge), ne čakajte in se takoj obrnite na krizno številko 112.

 

Kako izbrati pravega terapevta?

Pri pravem terapevtu se morate počutiti sproščeno in samozavestno. Pogosto se zgodi, da preprosto “preizkusite” več terapevtov, da bi našli pravega za vas. Da bi vam pomagali pri izbiri, smo pripravili kratke videoposnetke s terapevti, ki vam bodo pomagali spoznati njihovo osebnost pred samo seanso. Vredno je prebrati tudi ocene drugih uporabnikov.

 

Pri čem mi lahko pomaga terapija?

Terapija pomaga pri številnih temah, od trenutnega nezadovoljstva s težavami v odnosih do globokih travm. Od vas je predvsem odvisno, kakšne cilje si boste izbrali pri svojem psihoterapevtu.

Ni potrebno, da ste sami

Včasih je najtežje odpustiti

TERAPEVT

Priporočimo tri idealne terapevte

Na podlagi 19 vprašanj bomo med vsemi terapevti poiskali terapevte, ki najbolje ustrezajo vašim pričakovanjem in temam.

Na podlagi stvari, o katerih se želite pogovarjati.
Na podlagi vaše nujnosti za terapijo.
Na podlagi vrste terapije, ki vam ustreza.